Motion i Uppland

Motion i Uppland-kortet

Så här fungerar Motion i Uppland-kortet:

  1. Motionera minst 30 minuter under en dag. När du har gjort det kryssar du i en ruta på ditt Motion i Uppland-kort. Du får bara kryssa en ruta om dagen.
  2. När du har fyllt hela kortet fotar du av ditt ifyllda kort och mejlar till friskvardslotsen.uppland@rfsisu.se. Då är du med i utlottningen om ett träningsband. .

Om du fyller i en rad under en vecka så har du kommit upp i den rekommenderade dosen av fysisk aktivitet på måttlig intensitetsnivå för vuxna.

Klicka här för att läsa mer om rekommendationerna för fysisk aktivitet.

Din kropp är byggd för rörelse. När du rör på dig händer det mycket i kroppen som gör att du känner dig piggare och starkare. Du kan motionera på flera olika sätt, det kan till exempel vara genom vardagsmotion, gym, idrott i en förening, gruppträning eller friluftsliv.

Det spelar ingen roll vad du gör, det viktigaste är att du hittar en aktivitet du tycker om. För att inspirera dig till rörelse har vi på Friskvårdslotsen skapat Motion i Uppland-kortet. Det är gratis att delta och fyller du i kortet så har du chans att vinna ett träningsband. Den största vinsten är förstås att du kommer att förbättra din egen hälsa genom att vara regelbundet fysiskt aktiv!

Vill du ha ett Motion i Uppland kort? Kontakta Friskvårdslotsen på friskvardslotsen.uppland@rfsisu.se.