Motion i Uppland

Anpassad aktivitet

Här har vi samlat information till dig som har, eller till dig som har någon din närhet, som har en funktionsnedsättning och som vill bli mer fysiskt aktiv. Här kan du kika runt för att få information och tips om idrottsföreningar och andra verksamheter som erbjuder aktiviteter. Om det inte finns någon idrott eller aktivitet som du är intresserad av så tipsar vi även om digital träning och andra sätt att vara aktiv på. Viktigt att komma ihåg att all rörelse räknas. 

Många föreningar erbjuder olika aktiviteter som du kan delta i. 
Kolla in olika föreningars evenemang, utflykter eller andra aktiviteter som passar dig.

Läs mer här

Testa digital träning. Här finns alternativ för både sittande och stående träning. Ta del av inspirerande pass, utmana dig själv och känn hur energin flödar genom kroppen!

Läs mer här

Har du svårt att komma igång med fysisk aktivitet? Här hittar du information om var du kan få stöd och tips för att underlätta din vardag och fritid.

Läs mer här 

Ibland kan det vara svårt att få pengarna att räcka till. Här kan du hitta information gällande ekonomiskt stöd för dig som individ  men även för föreningar att söka.

Läs mer här

Parasport är idrott för personer med funktionsnedsättning. Ta del av hur
RF-SISU Uppland arbetar för att skapa samverkan och gemenskap kring parasporten i Uppland.

Läs mer här

Ibland behöver man lite extra stöd för att komma igång med sin fysiska aktivitet eller hitta en aktivitet som passar en själv. Då kan FaR och Friskvårdslotsning vara en hjälp. 

Läs mer här

Rulla till toppen

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Vill din verksamhet synas på Motion i Uppland, vänligen fyll i nedanstående formulär. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Verksamhetens namn *
Org.Nr
Kontaktperson, För- och efternamn
E-post *
Telefon
Hemsida *
Om verksamheten *

Exempel: Vi erbjuder ett antal gruppträningspass varje vecka så som Pilates, Seniorgympa, Sitt/stågympa, Friskluftsgympa och Kom igång-gympa. För mer information se hemsidan.

*
Kommun
Ange den/de kommuner er verksamhet finns på.
Aktiviteter
Ange den aktivitet(er) er verksamhet erbjuder.
Målgrupp
För vem erbjuder ni aktiviteter?
Kostnad
Hur ser er prisbild ut?

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Allmänna villkor

Genom att vara med i aktivitetskatalogen får du som aktör kostnadsfri marknadsföring och når nya målgrupper – samtidigt som ni bidrar till ett friskare samhälle!

Aktivitetskatalogen är tänkt som en inspirationskälla för nybörjare eller träningsovana, en startpunkt för att komma i gång med ett mer aktivt liv. I katalogen finns därför främst aktiviteter där fokus ligger på rörelse och glädje, snarare än prestation och tävling.

För att vara med i aktivitetskatalogen ska verksamheten:

  • vara uppbyggd enligt demokratiska principer samt öppet ta ställning för demokratin som samhällssystem.
  • ge flickor/pojkar och kvinnor/män samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter samt tillåta dem att dela på inflytande och ansvar.
  • arbeta för att motverka missbruk.
  • inte diskriminera på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
  • bedriva sina aktiviteter i en helt rök-, alkohol- och drogfri miljö.

Vi på Friskvårdslotsen använder aktivitetskatalogen när vi lotsar patienter som har fått Fysisk aktivitet på recept från hälso- och sjukvården. Aktivitetskatalogen marknadsförs till vårdpersonal som använder den när de ordinerar fysisk aktivitet.