Motion i Uppland

Egna aktiviter

Egna aktiviteter är sidan för dig som inte vill eller inte har möjlighet att träna hos en aktör. Genom egna aktiviteter har du friheten att själv styra när, var och hur du är fysiskt aktiv. För några kan det vara naturligt och lätt att få till egna aktiviteter medan de flesta kan behöva lite inspiration. Här har vi samlat tips och råd för dig som vill komma igång med egna aktiviteter. Du behöver inte träna på ett gym eller i en grupp. Hitta det som fungerar för dig, upprepa det så ofta du kan och gör det till en vana.
Kom ihåg att lite är bättre än inget och varje rörelse räknas. 

Att komma igång med mer fysisk aktivitet och rörelse kan vara utmanande, men det är också en fantastisk möjlighet att förbättra din hälsa och ditt välmående. Det bästa är att det aldrig är försent att börja och att varje rörelse räknas! Här har vi samlat tips och råd för dig som vill komma igång.

Läs mer här

Vardagsrörelser är enkla handlingar som du kan utföra i din vardag för att öka din fysiska aktivitet och påverka din hälsa positivt. Det bästa med vardagsrörelser är att de är tillgängliga överallt och hela tiden. Du behöver inte mycket förberedelse, och det är dessutom gratis.

Läs mer här

Här kan du få tips på hur du kan få till enkel och rolig träning hemma. Du kan träna med eller utan redskap. Välja att följa ett digitalt träningspass eller skapa ditt egna träningsprogram. Fördelen med att träna hemma är behöver inte ta dig någonstans för kunna träna och du kan anpassa det efter din vardag. 

Läs mer här

Naturen har en lugnande inverkan på vårt sinne. Att vara fysisk aktiv utomhus kan förstärka denna effekt och hjälpa dig att släppa stress och spänningar.
Du behöver inte boka tid eller köpa medlemskap. Fysisk aktivitet utomhus är lättillgängligt och gratis när du är fysiskt aktiv på egen hand. 

Läs mer här

Har du eller ligger du i risk för att drabbas av ohälsa på grund av fysisk inaktivitet och önskar stöd med att göra en förändring? Då kan du få fysisk aktivitet på recept (FaR) från hälso- och sjukvården. Läs mer vad ett FaR innebär här. 

I Uppsala län kan du som får FaR erbjudas extra stöd över telefon från Friskvårdslotsen för att komma igång med mer rörelse. Läs mer om Friskvårdslotsen här. 

Fyra gånger om året skickar Friskvårdslotsen ett härligt nyhetsbrev direkt till din inkorg – bara om du är prenumerant, såklart!

I det här nyhetsbrevet hittar du enkla tips och inspiration för att få mer rörelse i vardagen. Det är perfekt för dig som kanske redan har haft kontakt med Friskvårdslotsen, men som ändå vill ha en liten påminnelse om hur viktigt det är med fysisk aktivitet. Det är även för dig som jobbar inom hälso- och sjukvården och vill få extra inspiration när du förskriver FaR eller för dig som helt enkelt bara önskar lite inspiration till extra rörelseglädje i tillvaron!

Vill du börja prenumerera på Friskvårdslotsens nyhetsbrev, hittar du anmälan längre ned på sidan.

Om du är nyfiken kan du också läsa tidigare nummer av nyhetsbrevet här nedan:

Upptäck sommarens rörelseglädje

Ett glädjeskutt är också bra motion

Julhälsning från Friskvårdslotsen 

Rulla till toppen

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Vill din verksamhet synas på Motion i Uppland, vänligen fyll i nedanstående formulär. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Verksamhetens namn *
Org.Nr
Kontaktperson, För- och efternamn
E-post *
Telefon
Hemsida *
Om verksamheten *

Exempel: Vi erbjuder ett antal gruppträningspass varje vecka så som Pilates, Seniorgympa, Sitt/stågympa, Friskluftsgympa och Kom igång-gympa. För mer information se hemsidan.

*
Kommun
Ange den/de kommuner er verksamhet finns på.
Aktiviteter
Ange den aktivitet(er) er verksamhet erbjuder.
Målgrupp
För vem erbjuder ni aktiviteter?
Kostnad
Hur ser er prisbild ut?

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Allmänna villkor

Genom att vara med i aktivitetskatalogen får du som aktör kostnadsfri marknadsföring och når nya målgrupper – samtidigt som ni bidrar till ett friskare samhälle!

Aktivitetskatalogen är tänkt som en inspirationskälla för nybörjare eller träningsovana, en startpunkt för att komma i gång med ett mer aktivt liv. I katalogen finns därför främst aktiviteter där fokus ligger på rörelse och glädje, snarare än prestation och tävling.

För att vara med i aktivitetskatalogen ska verksamheten:

  • vara uppbyggd enligt demokratiska principer samt öppet ta ställning för demokratin som samhällssystem.
  • ge flickor/pojkar och kvinnor/män samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter samt tillåta dem att dela på inflytande och ansvar.
  • arbeta för att motverka missbruk.
  • inte diskriminera på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
  • bedriva sina aktiviteter i en helt rök-, alkohol- och drogfri miljö.

Vi på Friskvårdslotsen använder aktivitetskatalogen när vi lotsar patienter som har fått Fysisk aktivitet på recept från hälso- och sjukvården. Aktivitetskatalogen marknadsförs till vårdpersonal som använder den när de ordinerar fysisk aktivitet.