Motion i Uppland

Familjens aktiva vecka

Vill ni som familj öka på er fysiska aktivitet och göra det till en rolig utmaning? Testa att göra ”Familjens aktiva vecka” under en veckas tid eller längre period. Målet är att uppmuntra familjen att vara mer fysiskt aktiva i vardagen och ha kul tillsammans. Ni kommer att samla poäng för varje aktivitet ni utför. 

Målet är att uppmuntra familjen att vara mer fysiskt aktiva i vardagen och ha kul tillsammans. Ni kommer att samla poäng för varje aktivitet ni utför.

 1. Gå eller cykla till skolan/jobbet (1 poäng per person): I stället för att använda bilen kan ni gå eller cykla till skolan eller jobbet om möjligt.
 2. Promenad på lunchen (2 poäng): Om det är möjligt, ta en kort promenad tillsammans under lunchrasten.
 3. Familjepromenad (3 poäng): Varje kväll går ni som familj på en promenad tillsammans i minst 30 minuter.
 4. Aktivitets- eller sportkväll (4 poäng): En kväll i veckan ägnar ni åt en gemensam aktivitet eller sport som alla kan delta i, som att spela fotboll, frisbee eller badminton.
 5. Hemma-gympass (5 poäng): Ni gör ett kort träningspass hemma som inkluderar övningar som armhävningar, sit-ups och squats.
 6. Hitta en ny träningsaktivitet (6 poäng): Ni testar en ny träningsaktivitet tillsammans, som att dansa, yoga eller leka brännboll.

  Kom ihåg att ändra poängssystemet så det passar er familj.

 • Varje familjemedlem kan delta och bidra med poäng.
 • För att göra det mer givande kan ni använda ett belöningssystem där familjen beslutar om en belöning för att nå ett visst poängmål.
 • Kom ihåg att utmana er själva men samtidigt ha roligt. Målet är att öka aktiviteten och trivseln i familjen.
 • Dokumentera era poäng varje dag på en gemensam kalender eller skriv ut från materialet här under. Ni kan välja en med samma poänglista som exemplet ovan eller en som ni själva kan fylla i så det passar er familj. 

Har ni utfört familjens aktiva vecka? Bra kämpat! Skriv in till friskvardslotsen.uppland@rfsisu.se och få ett diplom skickat på posten.
Skriv namn på barnet/barnen som har deltagit så får ni ett diplom skickat till mailen. Namnge mailet ”Familjens aktiva vecka”.

Familjens aktiva vecka, med poänglista

familjens aktiva vecka med poänglista

Familjens aktiva vecka, fyll i egen poänglista

familjens aktiva vecka fyll i själv

Rulla till toppen

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Vill din verksamhet synas på Motion i Uppland, vänligen fyll i nedanstående formulär. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Verksamhetens namn *
Org.Nr
Kontaktperson, För- och efternamn
E-post *
Telefon
Hemsida *
Om verksamheten *

Exempel: Vi erbjuder ett antal gruppträningspass varje vecka så som Pilates, Seniorgympa, Sitt/stågympa, Friskluftsgympa och Kom igång-gympa. För mer information se hemsidan.

*
Kommun
Ange den/de kommuner er verksamhet finns på.
Aktiviteter
Ange den aktivitet(er) er verksamhet erbjuder.
Målgrupp
För vem erbjuder ni aktiviteter?
Kostnad
Hur ser er prisbild ut?

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Allmänna villkor

Genom att vara med i aktivitetskatalogen får du som aktör kostnadsfri marknadsföring och når nya målgrupper – samtidigt som ni bidrar till ett friskare samhälle!

Aktivitetskatalogen är tänkt som en inspirationskälla för nybörjare eller träningsovana, en startpunkt för att komma i gång med ett mer aktivt liv. I katalogen finns därför främst aktiviteter där fokus ligger på rörelse och glädje, snarare än prestation och tävling.

För att vara med i aktivitetskatalogen ska verksamheten:

 • vara uppbyggd enligt demokratiska principer samt öppet ta ställning för demokratin som samhällssystem.
 • ge flickor/pojkar och kvinnor/män samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter samt tillåta dem att dela på inflytande och ansvar.
 • arbeta för att motverka missbruk.
 • inte diskriminera på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
 • bedriva sina aktiviteter i en helt rök-, alkohol- och drogfri miljö.

Vi på Friskvårdslotsen använder aktivitetskatalogen när vi lotsar patienter som har fått Fysisk aktivitet på recept från hälso- och sjukvården. Aktivitetskatalogen marknadsförs till vårdpersonal som använder den när de ordinerar fysisk aktivitet.