Motion i Uppland

Hemma

Här kan du få tips på hur du kan få till enkel och rolig träning hemma. Du kan träna med eller utan redskap. Välja att följa ett digitalt träningspass eller skapa ditt egna träningsprogram. Fördelen med att träna hemma är behöver inte ta dig någonstans för kunna träna och du kan anpassa det efter din vardag.

Motion i Uppland  – I aktivitetskatalogen Motion i Uppland kan du hitta fler tips på träning online. När du har valt en kommun att söka i kan du under visa alla filter välja aktiviteten online och klicka på sök aktivitet så får du fram tips på aktiviteter du kan göra online. 

Hemmagympa med Sofia på SVT Play: Go’kvälls träningsexpert Sofia Åhman tipsar om träningsformer som går att utföra hemma.

Fysisk aktivitet och träning 1177 erbjuder information om träning och fysisk aktivitet. Du kan läsa om hur du tränar när du ligger i sängen och se träningsfilmer. 


Friskis & Svettis Onlineträning erbjuder några kostnadsfria digitala pass som du kan testa hemma.


Tillsammans – Riksförbundet HjärtLung erbjuder livesända digitala träningsgrupper, träningsfilmer och träningsprogram.


Svenska gymnastikförbundet – erbjuder träningstips och träningsprogram för både barn och vuxna.

Rulla till toppen

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Vill din verksamhet synas på Motion i Uppland, vänligen fyll i nedanstående formulär. Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Verksamhetens namn *
Org.Nr
Kontaktperson, För- och efternamn
E-post *
Telefon
Hemsida *
Om verksamheten *

Exempel: Vi erbjuder ett antal gruppträningspass varje vecka så som Pilates, Seniorgympa, Sitt/stågympa, Friskluftsgympa och Kom igång-gympa. För mer information se hemsidan.

*
Kommun
Ange den/de kommuner er verksamhet finns på.
Aktiviteter
Ange den aktivitet(er) er verksamhet erbjuder.
Målgrupp
För vem erbjuder ni aktiviteter?
Kostnad
Hur ser er prisbild ut?

Registrera verksamhet

Det är lätt att göra skillnad

Om du har några frågor, tveka inte att kontakta oss.

Er organisation

Vänligen svara på frågorna nedan. Detta hjälper oss matcha er verksamhet mot rätt aktivieteter och ort.

Allmänna villkor

Genom att vara med i aktivitetskatalogen får du som aktör kostnadsfri marknadsföring och når nya målgrupper – samtidigt som ni bidrar till ett friskare samhälle!

Aktivitetskatalogen är tänkt som en inspirationskälla för nybörjare eller träningsovana, en startpunkt för att komma i gång med ett mer aktivt liv. I katalogen finns därför främst aktiviteter där fokus ligger på rörelse och glädje, snarare än prestation och tävling.

För att vara med i aktivitetskatalogen ska verksamheten:

  • vara uppbyggd enligt demokratiska principer samt öppet ta ställning för demokratin som samhällssystem.
  • ge flickor/pojkar och kvinnor/män samma rättigheter, skyldigheter och möjligheter samt tillåta dem att dela på inflytande och ansvar.
  • arbeta för att motverka missbruk.
  • inte diskriminera på grund av kön, könsöverskridande identitet eller uttryck, etnisk tillhörighet, religion, funktionshinder, sexuell läggning eller ålder.
  • bedriva sina aktiviteter i en helt rök-, alkohol- och drogfri miljö.

Vi på Friskvårdslotsen använder aktivitetskatalogen när vi lotsar patienter som har fått Fysisk aktivitet på recept från hälso- och sjukvården. Aktivitetskatalogen marknadsförs till vårdpersonal som använder den när de ordinerar fysisk aktivitet.